BOY KISALIĞINI SORUN EDENLERE TAVSİYELER #1

4 Mart 2016 Cuma


      1 -   KENDİNİZLE BARIŞIK OLUN

   Eminim ki boyu normalden kısa olup da bunun kırgınlığını kimselere belli etmeyerek içine atan ve çevresindekiler tarafından bir şekilde hor görülen ve de küçümsenecek davranışlara maruz kalan insanlar vardır. Hatta kimi zaman aile içindeki üyelerle bile bu konuda bir takım şakayla karışık eleştiriler duyduğumuz olur. Merak etmeyin, bende sizden biriyim. Sizlere boyumun kısa oluşunu ve bununla nasıl başa çıkıp, kendimle barışık biri haline geldiğimi açıklayacağım. Boy kısalığı sanılanın aksine bir hastalık değil nadir oluşan durumlar dışında genetik bir durumdur. Birkaç yıl öncesinde üç aylık bir teste tabi tutulmamın ardından bana verilen cevap tam olarak bu idi.



   Günlük hayatımızda ister istemez dış görünüş olsun, kişisel probleminiz olsun birçok olumsuz tepkiler, küçük düşürücü hareketler yapan insanlar ile karşılayabiliyoruz. Bunun sebebi inanın sizin boyunuzun kısa olmasından ya da tuhaf göründüğünüzden kaynaklanmıyor. Size karşı olgun olmayan davranışlar sergileyerek kendini tatmin etmeye çalışan küçük insanların sorunu bu. Ve ben bu insanlarında günlük hayatında çeşitli problem ile karşılaştığını, bunun sonucunda da kendini iyi hissetmek için başkalarına sataştığını düşünüyorum. Metroda, yolda, otobüste veya bir kafede sorunlu insanların ilginç bakışlarına ve sözlü tacizlerine maruz kalabiliyoruz. Öncelikle bu gibi kırıcı davranışların üstesinden gelebilmeniz için kendinizle barışık bir insan olduğunuzu ve benliğinizi böyle sevdiğinizi, kendinize inandırmak zorundasınız.

  1 - Alaycı bir sözlü taciz sırasında ne yapmam gerekir?

Böyle bir durumla karşı karşıya geldiğinizde, sizi küçük düşürmeye çalışan insanlar itimat etmeyin. Karşınızda ki davranışı bozuk kişi, davranışlarıyla sizi çileden çıkartmak istediği için bu gibi tavırlarına devam edecektir. Fakat siz kesinlikle cevap vermeyin. Karşılık verdiğiniz, kendinizi savunmaya geçtiğiniz takdirde, bu karşınızda ki kişinin hoşuna gidecek ve daha fazla kırıcı davranışlarda bulunmak isteyecektir.
   
          2 -  Karşımda oturanlar bana bakarak gülüyor, bir şeyler konuşuyor?

 İlgilenmeyin! İnsanların sadece size bakarak gülmesi ya da kendi aralarında bir şeyler fısıldamaları, sizinle ilgili bir şeyler konuşulduğu anlamına gelmez. Kendimden örnek vermem gerekirse, bir kafede ya da parkta arkadaşlarımla konuşurken veya gülerken hep çevreme bakma alışkanlığım vardır. Bu tip şeylere önem vererek sadece kendi canınızı sıkmış olursunuz. Olay sizinle ilgili olsa bile, ilgilenmeyeceksiniz! 


3 - Sokakta yürürken insanlar neden bana bakıyor?
    
    İnsanların birbirine bakması anormal bir şey değil. Bunu hemen kendinize yormanız biraz paranoyaklık belirtisidir. Yine bir örnek; ayakkabıları çok fazla sevdiğimden, bazen bir yerden bir yere giderken gözüm bir kişiye takılı kalabiliyor. Bunu yapmaktan kendimi alamıyorum maalesef ama bu baktığım kişi açısından empati kurduğumuz zaman rahatsız verici olabiliyor. Kısacası size bakmaları konusunda kendinize karşı sebep gösterecek bir şeyiniz yoksa bu kesinlikle sizin kuruntunuzdan ibarettir. Bu konuyla size verebileceğim tek tavsiye kendinize güvenmeniz gerektiği olacaktır.


    Hem yakışıklı/güzel olmanızın bunun sebeplerinden olabileceği aklınıza neden gelmesin? Bir insanın kendisiyle barışık olması demek, sosyal yaşantısı ve çevresinde de saygın olması demektir benim için. Her şeyden önce kendinize değer verin. 

   Bu konudaki görüşlerimi ve tecrübelerimi farklı başlıklar altında sizlere sunmaya devam edeceğim. 

Not: Görseller alıntıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS